Čerešne - informácie turistom.

24.04.2021 13:10

V priebehu budúceho víkendu sa snáď rozkvitnú čerešňové sady v našej obci.

Prosíme všetkých turistov aby cez pracovné dni neparkovali svoje autá na autobusovej zastávke kde sa otáčajú autobusy .Cez víkendy toto obmedzenie neplatí.  Tiež nám prosím neblokujte miestne komunikácie . Počítajte aj s prejazdom nákladných áut . Vhodné trasy na prehliadku sme vyznačili tabuľkami preto by pre Vás nemal byť problém zorientovať sa. Rešpektujte prosím aj fakt, že sa prechádzate niekomu po záhrade... Všetky čerešňové sady sú totiž v súkromnom vlastníctve, ploty tu neexistujú a miestni ľudia veria že sa tak budete aj správať.

Budeme radi ak sa budete držať poľných ciest a nebudete chodiť po pasienkoch kde sa neskôr kosí tráva.  Na ceste ponad obec k sadom sme osadili značku zákaz vjazdu preto ju prosím rešpektujte a autá si zaparkujte dole v obci. Turistika predsa nie je o tom, že sa autom vyveziete aj tam kde autá nepatria.

Ceste krížom cez hospodársky dvor sa prosím vyhnite sú tam strážne psy pustené na voľno . Táto trasa sa dá peši obísť smerom doľava.

Za odmenu ponúkame krásne výhľady na tisícky kvitnúcich čerešní. Následne si dole v obci môžete kúpiť niečo z produkcie salaša alebo fajnoty od miestnych včelárov.

Späť