Stretnutie v knižnici

04.06.2014 20:42

Prijmite naše srdečné pozvanie na stretnutie s výnimočnou osobnosťou z oblasti meteorológie RNDr.Petrom Jurčovičom v stredu 11.júna 2014 o 16:30 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul.č.3.

 

RNDr. Peter Jurčovič, známy slovenský meteorológ v súčasnosti zostavuje najmä predpovede pre televíziu JOJ, kde ho vídať v relácii Najlepšie počasie, ale poskytuje predpovede počasia aj letoviskám a zimným strediskám. Vlani získal aj ocenenie pre najlepšieho televízneho moderátora počasia na Slovensku. Pre verejnosť poriada besedy po celom Slovensku, a to pre poslucháčov od základnej školy až po dôchodcov. Venuje sa aj literárnej činnosti.

Na počasí je zaujímavé to, že je rozmanité a vlastne sa nikdy neopakuje. Za posledné obdobie sme svedkami mnohých extrémov a to nielen u nás na Slovensku.
Prečo sa donedávna v strednej Európe žilo ako vo vatičke a či extrémy, ktoré sa diali niekde inde „schytáme“ aj my, ako súvisí výrub stromov, či betón a asfalt v našom živote s počasím, prečo El Niňo výrazne ovplyvňuje počasie aj u nás, ako sa predpovedá počasie a či sa vôbec dá vyrátať presne, alebo či sme komplikovaná krajina...to je len pár tém, na ktoré máte možnosť sa dozvedieť odpoveď v stredu 11.júna 2014 od 16:30 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na stretnutí so známou osobnosťou z oblasti meteorológie a všetkým, čo s tým súvisí s RNDr. Petrom Jurčovičom. Tešíme sa na Vás! Vstup je voľný.
Späť